Śledź po marynarsku

Składniki

100g Lisner Matjas wędzony
50g papryki konserwowej
4 ogórki konserwowe
2 małe cebulki
50-60g oleju
Dodano: 11.12.2008 Autor: Jachu 30 minut minut
Dodaj przepis

Sposób przyrządzenia

  • 1

    Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Drobno posiekać cebulkę i wymieszać wszystko, dodając olej. Pokroić na drobne kawałki matjasa wędzonego i wymieszać z warzywami. Doprawić do smaku pieprzem i innymi przyprawami, zgodnie z upodobaniami kulinarnymi.

  • 2

    Można podawać z świeżym pieczywem, jako przysmak na śniadanie, podwieczorek lub kolację. Potrawa nadaje się do natychmiastowego spożycia, przez dłuższy czas można ją też przechowywać w lodówce.

  • 3

    Do przygotowania powyższego przepisu proponujemy wykorzystać najwyższej jakości matjasy wędzone marki Lisner.

Lisner Sp. z o.o. PL
ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań,
Sekretariat: + 48 61 84 95 501.
Uwagi dotyczące wyrobów tel.: + 48 61 84 95 406

SKLEP FIRMOWY LISNER
ul. Strzeszyńska 38, Poznań
Poniedziałek - Środa: 8:00 – 18:00
Czwartek - Piątek: 7:00 – 19:00
Sobota: 9:00 – 13:00

Telefon