Sałatka z tuńczyka i makaronu

Składniki

- 2 puszki tuńczyka w oliwie
- 25 dag makaronu (muszelki, świderki lub podobne)
- 50 dag kalafiora
- 20 dag świeżej czerwonej papryki
- cukier
- pieprz mielony
- sól
Dodano: 03.04.2009 Autor: Lisner 30 minut
Dodaj przepis

Sposób przyrządzenia

  • 1

    Kalafior oczyścić i podzielić na mniejsze pęczki. Gotować przez 5 minut w osolonej wodzie. Makaron ugotować.

  • 2

    Paprykę opłukać, oczyścić z pestek i drobno pokroić.

  • 3

    Makaron wyłożyć do miski. Dodać rozdrobnionego tuńczyka, paprykę i kalafior. Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Podawać na zimno lub gorąco.

Lisner Sp. z o.o. PL
ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań,
Sekretariat: + 48 61 84 95 501.
Uwagi dotyczące wyrobów tel.: + 48 61 84 95 406

SKLEP FIRMOWY LISNER
ul. Strzeszyńska 38, Poznań
Poniedziałek - Środa: 8:00 – 18:00
Czwartek - Piątek: 7:00 – 19:00
Sobota: 9:00 – 13:00

Polityka prywatności

Telefon