Ballada korsarska

Składniki

- 4-8 filetów z Matjasa w oleju Lisnera
- 750 g zielonej fasolki
- 150 g boczku
- 250 g naturalnego jogurtu
- 50 g margaryny
- 2 średnie cebule
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 kg ziemniaków
- 1,5 łyżeczki soli
Dodano: 02.04.2009 Autor: Lisner 30 minut
Dodaj przepis

Sposób przyrządzenia

  • 1

    Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Filety odsączyć , wyłożyć na talerz i zalać jogurtem. Odstawić na 20 min.

  • 2

    Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, pietruszkę posiekać, po czym wszystko podsmażyć na margarynie. Fasolkę zagotować.

  • 3

    Ziemniaki wyłożyć na talerz. Obok wyłożyć zieloną fasolkę. Na wierzch nałożyć filety polane gorącym boczkiem z cebulką i pietruszką.

Lisner Sp. z o.o. PL
ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań,
Sekretariat: + 48 61 84 95 501.
Uwagi dotyczące wyrobów tel.: + 48 61 84 95 406

SKLEP FIRMOWY LISNER
ul. Strzeszyńska 38, Poznań
Poniedziałek - Środa: 8:00 – 18:00
Czwartek - Piątek: 7:00 – 19:00
Sobota: 9:00 – 13:00

Polityka prywatności

Telefon